Rimfrost Produksjoner

Fisk og film (2014)

Bilde av Fisk og film
Bilde av Fisk og film
Bilde av Fisk og film
Bilde av Fisk og film
Bilde av Fisk og film
keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right

Dersom man ser på et kart over Norge vil man se at at folk i stor grad har slått seg ned langs kysten vår. Havet har gitt liv til oss mennesker gjennom hele vår historie. For i havet er det fisk. Og fisk er mat. Og mat er liv. Fisken i havet la grunnlaget for det landet vi kjenner og bor i idag.

Kystkulturen er underkommunisert sett i forhold til havets betydning i vår kultur. Dette særtrekket forsterkes ytterligere av det faktum at det er ressursene på havets bunn som er forklaringen på dagens velferdsstat.

Gjennom foredragsforestillingen Fisk og Film ga Rimfrost et innblikk i nordnorsk kystkultur der fakta knyttet til eldre arbeidsmetoder, håndverk og fiskeri var rammen. Utgangspunktet for forestillingen var filmen Rorbuas metamorfose av Karin Pennanen, som også ble vist som en del av verket.

I filmen møter du fire lofotfiskere: Trond Jusnes, Per Roald Solheim, Tor Pettersen og Jan Skognes. De befinner seg i ei rorbu i Lofoten. Den har stått uberørt siden drifta ble lagt ned i 1963. De som sist drev fiske i bua forlot smøret i smørpapiret, rester av brøddeig i en bolle, tranmaling, hermetikkbokser, lineklaven hengende i veggen, en halmmadrass i bingen under taket, velbrukte klesplagg og et brilleglass under senga. Ting de fire fiskerne gir liv til i filmen.

 

45 min

Fisk og film

2014 – 2015

Infoadd

  ​​BestillingsverkMidt-Troms museum

  Premiere24.March 2014

  Målgruppe​​Barn (fra 6 år)

Medvirkendeadd

 • Idé: Midt-Troms museum

 • Regi, manus og skuespiller: Alexander Rindestu

 • Musiker og tekniker: Kevin Edvardsen

 • Video: Karin Pennanen

Visningsstederadd

 • Kultur i Troms

 • Finnmark DKS