Rimfrost Produksjoner

Isak Draugdreper (2016)

Bilde av Isak Draugdreper
Bilde av Isak Draugdreper
keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right

«Du går i fjæra en mørk og stormfull kveld og ser en stein fløtte på seg. Eller kanskje en tangklase som flyt motstrøms førrbi. Og kanskje du går litt nærmar tangklasen, og får sjå to blodige øya som stirre rett tellbake på deg. Da e draugen ute på ferd, og kanskje, kanskje e det deg han e ute etter.»

I havet utenfor Nord-Norge skjuler det seg historier. Historier om vesener som tidligere var en del av dagligtalen, men som nå er på vei ut av vårt fortellerlandskap. I den tonesatte fortellerstunden med Isak Draugdreper vekkes noen av disse til live igjen. For hvem snakker vel om Draugen, Kraken og Marmælen idag?

Isak Draugdreper er en fortellerstund for 1. til 7.klasse med fokus på den muntlige, nord-norske fortellingen. Effektfullt akkompagnert av musiker Torje Åsali Jenssen tar skuespiller Alexander Rindestu publikum med på en tidløs og sitrende reise der møter mellom havsvesner og mennesker er dagligdags. Til tiden da det eventyrlige Nord-Norge ble skapt. Tro eller overtro? Tro hva du vil.

Isak Draugdreper er en av karakterene fra av suksessforestillingen Draugkniven som Rimfrost Teaterensemble produserte i 2008. Forestillingen ble toneangivende for ensemblets arbeid over flere år og flere av karakterene, deriblant Isak Draugdreper, har fått lange liv i etterkant av forestillingen. Karakterene er også å se i konseptet Fortellere fra Utrøst.

Nå, flere år etter premieren på Draugkniven, reiser Isak Draugdreper tilbake til skoler Nord-Norge for å fortelle om flere skremmende, spennende og farlige møter med draugen. Bli med. Hvis du tør?

Forestillingen har hatt en rekke DKSturnéer gjennom fylkenes kulturarvprogram. Tekstene i Isak Draugdreper er skrevet av Alexander Rindestu og inspirert av tekster av Karl Erik Harr, sagn og vandrehistorier.

 

40 min

Isak Draugdreper

2016

Infoadd

  ​​Egenproduksjon

  Premiere17.October 2016

  Målgruppe​​Barn (fra 6 år)

Medvirkendeadd

 • Konsept, idé, manus og skuespiller: Alexander Rindestu

 • Musiker og komponist: Torje Åsali Jeanssen

Visningsstederadd

 • Kultur i Troms

 • Finnmark DKS

 • Tilbakemelding fra lærer (Ukjent skole)

  En glimrende forestilling som fenget alle fra 1 klasse til 7. klasse. Ved hjelp av få effekter klarte begge aktørene å fenge elevene. Fortellerkunst og fokus på både dialekt og sjanger. Dette vil vi ha mere av. Skuespilleren var flink til å få elevene engasjert.

 • Tilbakemelding fra Olsborg skole

  Tusen takk for kjempefin forestilling. Artig å få ramsalta fortellinger fra yttersia, fortalt med stor innlevelse og dramatikk, til innlandet - vi treng det.

 • Tilbakemelding fra Lavangen skole

  Elevene synes forestillingen var veldig bra. God innlevelse og morsomme/skumle fortellinger. Elevene skryter av skuespilleren. Gode lydeffekter. Veldig positiv opplevelse!